
طی اولین سفر استانی هیئت دولت به استان کرمانشاه در تاریخ ۱۳۸۵/۹/۳۰ ایجاد منطقه ویژه اقتصادی اسلامآباد غرب مصوب، و در تاریخ ۱۳۸۹/۷/۴ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در ۱۳۸۹/۸/۱۱ قانون ایجاد منطقه ویژه اقتصادی مذکور از سوی رئیس جمهور محترم ابلاغ گردید که در ابتدا سازمان همیاری شهرداریهای استان کرمانشاه به عنوان مجری منطقه ویژه معرفی و از تاریخ ۱۳۹۰/۵/۱۲ وظیفه سازمان مسئولی به منطقه ویژه زاگرس تفویض گردید.
در دنیای اقتصادی که رو بسمت جهانی و صنعتی شدن پیش می رود باید بسترهای مناسبی ایجاد کرد که بتوان استعدادهای بالقوه را کشف و به سمت بالفعل شدن سوق دهیم. با این حال مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی می توانند پرچم برافراشته ای در دنیای اقتصاد و رونق دادن بدان باشد. در این راستا منطقه ویژه اقتصادی در راستای ایجاد رونق و شکوفایی اقتصادی خود را متعهد و ملزم می داند تا بتواند به آنچه که رسالت این مناطق است جامه ی عمل بپوشاند و با پیروی از منویات مقام معظم رهبری و همچنین برنامه های تعیین شده برای اقتصاد ایران سهمی در پیشبرد این مهم داشته باشد.
علی ملکشاهی
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی اسلام آباد غرب
موقعیت ژئواستراتژیک منطقه:
موقعیت ژئواکونومیک منطقه ویژه اقتصادی زاگرس
شمای کلی منطقه ویژه اقتصادی زاگرس در استان بدین گونه است که استان کرمانشاه با وسعت 24586 کیلومتر مربع ( 49/1 درصد از مساحت کل کشور ) به مرکز شهر کرمانشاه در میانه ضلع غربی کشور بین مدار جغرافیایی 33 درجه و 40 دقیقه تا 35 درجه و 18 دقیقه عرض شمالی از خط استوا و 45 درجه و 24 دقیقه تا 48 درجه و 7 دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار گرفته و از شمال به استان کردستان، ازجنوب به استانهای لرستان و ایلام و از شرق به استان همدان و از غرب با 330 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق همسایه است. شهرستان اسلام آباد غرب با 2109 کیلومتر مربع مساحت ( 8/4 درصد مساحت استان ) یکی از شهرستاهای استان کرمانشاه و دارای دو بخش مرکزی و حمیل بوده. مرکز این شهرستان شهراسلام آباد غرب است . این شهرستان در جنوب استان قرار گرفته است.
اهداف تشکیل منطقه ویژه اقتصادی زاگرس :
در رابطه با زمینه های سرمایه گذاری باید از مهم ترین آنها به موارد زیر اشاره کرد:
مزیت های سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی زاگرس:
بازارهای اصلی اقتصادی منطقه ، کشور عراق و کشورهای خاورمیانه می باشد . ضمن اینکه امکان صادرات زمینی تا سواحل دریای مدیترانه و از آنجا به کشورهای اروپایی و آفریقایی و ... نیز وجود دارد . در حال حاضر عمده ترین بازارهای هدف استان عبارتند از عراق ( 90% مبادلات با این کشور ) ، امارات متحده ، هندوستان،پاکستان،آلمان ، ایتالیا،آمریکا،کانادا
با در نظر گرفتن آنچه که تا کنون مطرح گردید می توان کاربریهای تعریف شده زمین و فعالیت های مجاز در منطقه ویژه اقتصادی زاگرس میتوان به موارد زیر اشاره نمود.